ο άρτος ο επιούσιος απο το 1953....στην οδό Ετεοκλέους 21 Θεσσαλονίκη -Χαριλάου


2 Δεκ 2011

Το ψωμί στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Τελεσίγραφο από την Κομισιόν

Μια ανάσα από την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται η Ελλάδα, εάν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν προχωρήσει στην τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις «θερμές γωνιές προψημένου ψωμιού στα σούπερ μάρκετ γνωστή ως «bake - off»

Το τελεσίγραφο αυτό έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας στις ελληνικές αρχές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να άρει άμεσα τους περιορισμούς που θέτει σχετικά με την ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για τις εγκαταστάσεις παρασκευής προϊόντων αρτοποιίας με τη μέθοδο «bake - off». Η μέθοδος «bake - off» είναι η ταχεία απόψυξη και εν συνεχεία το ψήσιμο, εντός των σημείων πώλησης, προϊόντων αρτοποιίας που είναι πλήρως ή μερικώς προψημένα και κατεψυγμένα.

Σήμερα η ελληνική νομοθεσία απαιτεί ελάχιστη επιφάνεια 24,99 τετραγωνικών μέτρων για τις εγκαταστάσεις παρασκευής των προϊόντων αυτών. Σύμφωνα με την Κομισιον οι συγκεκριμένοι περιορισμοί συνιστούν παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ δεν δικαιολογούνται για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

Έτσι έδωσε διορία στις ελληνικές αρχές να ενημερώσουν την Επιτροπή εντός δύο μηνών σχετικά με τα μέτρα που θα πάρει για να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/265565/to-psomi-stelnei-tin-ellada-sto-europaiko-dikastirio-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου