ο άρτος ο επιούσιος απο το 1953....στην οδό Ετεοκλέους 21 Θεσσαλονίκη -Χαριλάου






12 Οκτ 2012

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού



ΨΩΜΙ:
ένα τρόφιμο αρχέγονο που ο άνθρωπος συνειδησιακά το θεωρεί προσφορά της μάνας γης.
Παντοδύναμο και ταυτόχρονα ιερό.
ΦΟΥΡΝΟΣ:
Ο φυσικός χώρος παραγωγής και πώλησης του ψωμιού.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η τελευταία λέξη της διαιτητικής, μας παραπέμπει στην κουζίνα των παιδικών μας χρόνων.
Χαρακτηριστική είναι και η επιστροφή του ψωμιού στη βάση της διατροφικής μας πυραμίδας.
Σήμερα στον φούρνο μας, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην συνεχή καλυτέρευση της ποιότητας των ψωμιών και των αρτοσκευασμάτων, στην γευστική τους πολλαπλότητα και στην μεγάλη ποικιλία των χρησιμοποιούμενων αλεύρων.
Η μοναδικότητα του φούρνου, που καθημερινά παράγει ένα προϊόν που γεννιέται το πρωί και πεθαίνει το βράδυ, που δεν απολυμαίνεται και δεν πλένεται, καθιέρωσε στο μυαλό του καταναλωτή το αρτοποιείο ως φυσικό χώρο παρασκευής και διάθεσης του πολύτιμου αυτού αγαθού.
Σημείο των καιρών μας βέβαια, ψωμιά μεταφερόμενα, κατεψυγμένα και προψημένα με προσθήκες συντηρητικών που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτό που είναι το ψωμί.
Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα ψωμιού, μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας βεβαιώσουμε, να σας συμβουλέψουμε και να σας προστατέψουμε από όλους εκείνους που σε βάρος της αισθητικής σας, της γεύσης αλλά και της υγείας σας, προσπαθούν να σας πλασάρουν ένα υποκατάστατο του πραγματικού ψωμιού.
Το αρτοποιείο μας με τη λογική, τον σεβασμό στα πράγματα και την τέχνη του είναι η ΜΟΝΗ πιστοποίηση ότι το ψωμί που τρώτε είναι αυτό το υπέρτατο αγαθό.
Το κουλούρι της πρωινής σας βόλτας, η τσιμπημένη φρατζόλα πριν το μεσημεριανό φαγητό, το σάντουιτς συντροφιά του παιδικού παιχνιδιού, η φρυγανιά στο τσάι του κρύου χειμώνα, …………είναι όλη η ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου